Vaše dotazy

Ptejte se našich odborníků na to, co vás zajímá

E-mail neposkytneme nikomu dalšímu. Vyplňte ho pouze v případě, že chcete být informováni o odpovědi na váš dotaz. E-mail se zároveň nebude nikde zobrazovat.
Takto * označené údaje je nutné vyplnit.
Váš dotaz bude zobrazen níže na našich webových stránkách.

celková anestezii

Markéta Litošová, 19.01.2014
Dobrý den, ráda bych se informovala o možnosti ošetření na vaší klinice. Jedná se o ošetření zubních kanálků u dvou zubů v celkové narkóze a to z důvodu alergie na lokální anestetika. Děkuji za odpověď

Dobrý den,

celkovou anestezii  můžeme  zajistit, je však  potřeba  domluvit  konzultaci  u  nás, provést  rtg  vyšetření  a  specifikovat  lokalitu  zákroku. Jde -li  o  přední zuby nebo  o  zákrok v méně  přístupné  lokalitě. V této návštěvě bychom  domluvili  přesný termín  ošetření v celkové  anestezii.

Prosím  volejte  na 602 405 988 nebo  další  čísla, která  naleznete na  našich  web  stránkách   www.ariesklinika.cz

Děkujeme  za  zájem

S pozdravem

MUDr. Beran Lubomír

celkově nový chrup

Vladimír Pabišta, 10.01.2014
Dobrý den,prosím Vás mému příteli je 47 let.Ve svém věku má vytrhané skoro všechny zuby,na hoře dole má 2 a ty se také kývou.A na spodní čelisti asi 3 zuby.Dělá ho to staršího a vypadá hrozně.Takto ho léčil pan doktor.Můžu se zeptat zda by se dalo něco s tím dělat,A přibližnou cenu,jestli mohu požádat.Děkuji Vám velice za Váš čas a odpověď.Hezký den.Jana Janatová.

Dobrý večer  paní Jano,

píšete, že Váš přítel  již   přišel o téměř  všechny  zuby a  to na začátku   středního   věku.   Příčin  může  být  mnoho, ale  je  to     v této  chvíli   vlasně nepodstatné. Důležité  jsou  2 otázky. Váš  přítel  musí  mít  velký  zájem o  nápravu   tohoto  stavu a  dále jaký  je  jeho  celkový  zdravotní  stav.

Musí  se  provést  vyšetření  ústní  dutiny a eventuelně  potřebné rentgenové  vyšetření. Pak se  zhodnotí  zuby, které  ještě  Váš  přítel  má a určí   se zda   se  vyplatí   tyto  zuby  zachránit, nebo   je odstranit  / všechny  nebo  jen  nezvratně  ztracené /.

Na  závěr   se zhodnotí   celkový  zdravotní  stav  a   navrhne  plán  sanace. Nevím, zda  Váš  přítel  má  zhotoveny částečné snímací  náhrady, ale  patrně  bude  potřebovat nové. To  bude  jeden z prvních  kroků - obnovit  možnost  regulérního rozmělňování potravy  a  vrátit  jeho mladší věk . Dle  výsledků  všech  vyšetření  se  pak  můžeme  zabývat  návrhy  jako např. implantace a  následně pevně  fixovaná  protetická  práce  nebo  snímací  protéza hybridní - Hybridní v tom smyslu, že se dá protéza z úst sice vyjmout, ale sama nevypadává a v ústech pěkně drží.

Ptáte  se  na  cenu. Mohu Vám dát  v tomto  smyslu  jen  velmi  nepřesnou  informaci.Např. za  běžnou snímací protézu  zaplatí  Váš  přítel  4 - 6 tisíc, za hybridní  protézu 10 - 15 tisíc korun, za  jeden implantát  15 tisíc korun, vstupní vyšetření  je  u  nás  zdarma, klient   hradí pouze pomocná  diagnostická vyšetření.

S přáním  zdraví  a úspěchy v novém  roce  2014

MUDr. Lubomír   Beran                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

fazeta korunky

Jiří, 08.01.2014
Vážený pane doktore, na dvojce vlevo nahoře se mi z korunky neustále uvolňuje keramická fazeta na kovovém podkladu. Můj zubní lékař ji již zpátky "lepil" (cementem nebo světlem) mnohokrát, ale druhý den je opět dole. Nevím co dál, a tak to lepím fixačním krémem. Na jídlo to musím sundat. Když mi někdo něco nabídne k snědku tak je to trapas. Dalších 7 korunek ze stejné laboratoře drží. 4 dole na předních zubech, které jsou jako monolit a 3 nahoře na předních zubech, které jsou každá zvlášť. Děkuji za radu jež by můj problém vyřešila.

Dobrý den pane Jiří,

obecně  lepení  keramických  faset uvolněných z kovové  konstrukce je  problém, neboť   tyto   se  primárně  na  kovovou  slitinu  napalují v keramické  peci  při  téměř  1000 st.C.!!   Zubní lékař,  který  používá keramiku pro  fixní  náhrady  čas  od  času  řeší   opravu  tohoto  druhu. Dnes  je  již  trh  poměrně  dobře zásoben "opravnými sety" ,  nejde  ovšem o  100%  řešení.   Ale  okamžitá  pomoc   to je.

My  používáme   tyto  sety:

GC MetalPrimer II  / Výrobce: GC Int - Japan

Tekutý bond pro vazbu mezi slitinou a kompozitem nebo pryskyřicí. Výsledná vazba je srovnatelná se silanizací. Nanáší se v tenké vrstvě na suchý povrch opískovaných konstrukcí, zasychá samovolně bez použití přístrojů. Je možné jej použít pro všechny typy dentálních slitin.

Ceramic primer / Výrobce: GC Int - Japan

Adhezivum pro vazbu kompozita ke keramice, které umožňuje bezpečnou vazbu mezi laboratorními pryskyřicemi, kompozity nebo akryláty a keramickým povrchem. Jednoduše se nanáší štětečkem. Obsah: 2ml primer A, 2ml primer B.

Pátrejte,  která  zubní  ordinace  ve  Vaší  blízkosti má  tyto  materiály v nabídce, sám  je  nekupujte, jsou  velmi  drahé / cena  je cca 10 tisíc / a  na  jednu  opravu se  využije jen několik  kapek. Nevím odkud  jste,  ale  v případě, že  naše ordinace je  ve  Vašem dosahu, rádi  Vám  pomůžeme. Ještě  upozorňuji, že  jak keramická  faseta , tak i  kovový povrch  korunky se musí  dokonale očistit pískováním.

 

S pozdravem a přáním pevného  zdraví  a  co  nejméně stresů

 

přeje

MUDr Lubomír  Beran

 

 
 
 
 


 

 

 

Problémy s krčky a změna zubaře

Vendula, 19.12.2013
Dobrý den, chtěla by se Vás zeptat. Přijímate nové pacienty? Ráda bych změnila svého zubaře, protože bych chtěla dát své zuby zcela dopořádku a kvalitně, protože už mám problémy s krčky a i celkově dát své zuby dopořádku. Přiznám se, že ze zubařů bojím a mám vždy panickou hrůzu a vyhýbám se jim obloukem. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý  den,

strach ze zubního ošetření  je bohužel  neblahý pozůstatek z let  dávno minulých, který  je  v paměti  starších, ale i  mladých  pacientů, kteří  mají  někdy  hrůzné  příběhy  ze zubní  ordinace  odposlechnuté. Dnes to jde  u zubního lékařei  bez  bolesti.  Je k dispozici laserová  vrtačka s kterou  léčba  zubu opravdu  není  nepříjemná. K  přesné diagnostice  problému  máme  kvalitní   rtg  přístroje včetně  nejmodernější  3D  verze. Výplně  lze provést  estetickým  materiálem , nebo  u problému  velkých defektů zubu  zhotovíme  keramickou náhradu.

Nové pacienty  stále  přijímáme a  budeme  se  těšit  na  Vaše  brzké  zavolání na tel : 602 405 988 nebo 491 453  272   či  724 100 151.

S příchodem  Nového  roku   se   dávají  různá  předsevzetí, přejeme Vám , ať   volíte  zdravý a  pěkný chrup.

 

Do  roku 2014 přejeme  hodně  úspěchů a  zdraví.

 

MUDr. Lubomír  Beran

Dentální hygiena

Jana, 17.12.2013
Dobrý večer pane doktore, na vašich stránkách jsem si všimla, že provádíte i dentální hygienu. Nějak se ale neorientuji v cenách. Mohla bych prosím dostat přibližné info v jakém cenovém rozmezí se běžně pohybuje včetně pískování. Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný večer. Jana

Dobrý večer,

než odpovím na Váš  dotaz  paní Jano, dovolím si  malé zamyšlení. Často  dostávám dotazy na  cenu za  jednotlivé výkony  u zubaře a  mnohdy  nevím, jak   tazatele uspokojit a  přitom neodradit od  návštěvy dentální hygienistky. Proto nyní trochu odbočím z   Vaší  otázky.  Zubní lékař v dnešní  moderní  době  jen těžko  vystačí  s amalgámem a  turbínovou  vrtačkou. Zvlášť  v diagnostice je  zavalen množstvím  elektroniky, která  se  postará  o  stále dokonalejší  info, jak  je  na  tom  pacient  se  svým chrupem. Od  toho se  pak odráží správně  a efektivně  nasazená léčba. A to  vše  je dnes  velmi drahé. Proto  kvalitní estetická výplň může  stát  1.000 Kč, ale  také  může  vyšplhat  na  3 - 5 tisíc, je-li použita  k zhotovení  nejmodernější  technika  a  materiály. Spočítáme lehce, že  při  cca  třech desítkách  zubů v ústech a  jen  pětina  bude  potřebovat  léčbu  výplní v nejnižší  akceptovatelné ceně výplni, dostaneme  se na  částku  cca 15 tisíc  korun.   A  to  nemluvím  o  protetickém  řešení, které  cenu zaošetření   katapultuje    řádově  o  nulu výše.  Prevencí  vzniku  zubního  kazu se  můžeme dostat  na desetinu   až  dvacetinu  nákladů . Zubní hygienistka  zhodnotí   stav  péče   o  vyšetřovaný chrup,  zjistí  úroveň  vědomí  klienta o  dentální  hygieně . Poté  odstraní  příčinu  problémů  krvácení dásní, změnu  barvy povrchu  zubů  atd., vysvětlí   příčinu  potíží   a  možnosti   péče, které  sníží  riziko vzniku  zubního  kazu a  poškození  zubu  jako celku.

A nyní  konkrétně. Cena  první návštěvy  u naší dentální hygienistky se  pohybuje od 600 - 1.600 Kč, druhá návštěva, kdy  proběhne  profesionální  čištění je  cenově  na stejné  úrovni, další  návštěvy  jsou  potřeba  u cca třetiny pacientů  a  cena se pohybuje řádově v několika  stokorunách. Je-li klient vnímavý a  vezme  vážně rady  dentální  hygienistky, pak další  kontroly  jsou  za  půl  roku až  rok.  Za   první  rok  tedy  utratí   klient  za  hygienu  řádově   2 - 3 tisíce  korun.  Není   to  malá   částka, ale  při   nasazení   správného  postupu   péče  o   chrup dle  moderních  zásad /  předá hygienistka/ ušetří v následujících  letech  desítky tisíc, protože  pečlivá zubní  hygiena  prudce   sníží výskyt patologických  stavů  chrupu.

Doufám, že jsem  Vás  slečno, paní  Jano   svým  výkladem nevyděsil. Věřím, že  jste  můj vstup  správně pochopila  a najdete  si  v místě bydliště   zubního  lékaře, který  s   dentální  hygienistkou   spolupracuje  a   v tomto  týmu  Vám   pomůže  chránit  váš  chrup.

S pozdravem a přáním  pevného zdraví  do  roku  2014

MUDr. Lubomír  Beran 

keramická korunka

Dana, 17.12.2013
Dobrý den, mám na 4. zubu starou korunku, která je jiné barvy než ostatní zuby. Měla bych zájem o celokeramickou. Mohu se zeptat, kolik Kč by mě tato výměna stála? Děkuji.

Dobrý večer,

cena za keramickou  korunku se skládá z  přípravy pilíře a  vlastní  protetické  práce  zhotovené   v   naší zubní laboratoři. V části přípravné  zaplatíte  cca  3 - 4 tisíce  korun, za  keramickou  korunku pak podle  materiálu 4 - 8  tisíc  korun.  Cena se  odvíjí  od  kvality   a  technologie  výroby. Z hlediska  estetiky  jsou na vrcholu  ceny  protetické   korunky  z celokeramiky.  Jsou zhotovovány částečně  na  počítačové fréze  CAD/CAM  metodou.  Celkově   se   cena pohybuje  okolo  11 - 12 tisíc. Cena kovokeramiky je  cenove o 4 tisíce  níže.

Doporučuji   sledovat   naše   web stránky - A K C E   .V lednu 2014  bude  přibližně  4 týdny  cena  celokeramiky  na  úrovni  ceny za kovokeramiku.   Spuštění   této  nabídky bude  včas  ohlášeno  na  úvodní   stránce   našeho   webu.   Vytisknutím  slevokupónu   a  předáním   na  recepci  bude nárok  na   slevu   potvrzen v 1. návštěvě.

S pozdravem  a přáním  klidných  a  bezstarostných  vánoc

MUDr.Lubomír  Beran

 

rovnátka

Petra, 10.12.2013
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné křivé zuby (špičáky) srovnat nebo nějak upravit jiným způsobem než rovnátky? Předem děkuji za odpověď

Dobrý večer  Petro,

bohužel neznám  Váš  věk, proto  odpovím  obecněji. Jste-li ve  věku  mladém, doporučuji konzultovat  léčbu  s  ortodontistou.  Jste-li  starší, nebo rovnátka  zavrhujete, pak je potřeba  pro  odbornou radu  mít  informace a  to nejlépe  podrobné vyšetření  dutiny  ústní, zhotovit  rtg snímek / lépe CT/ .  Obecně  další  možnosti/ nelze -  li jinak/  jsou  úprava  anatomie, postavení zubu  fasetou / keramickou /, protetickou korunkou nebo při příliš velkém  vybočení zubu/ postavení mimo zubní řadu / extrakcí zubu a  implantací  náhrady.

S pozdravem

MUDr. Beran L. 

Zubní korunky

Petra S., 09.12.2013
Dobrý den pane doktore, mám od Vás vyrobených několik korunek, včetně těch na předních zubech, teď jsem zjistila, že na jedné přední korunce se mi udělala taková černá čárka, nedokážu zhodnotit, jestli je to nějakým způsobem prasklá glazura na korunce či co to vlastně je...není to moc dobře patrné, nicméně jde o přední zub, takže je to viditelné. Na korunky si dávám velký pozor, lámu si pro jistotu i obyčejný rohlík, takže jsem nejedla nic, coby mohlo korunku nějak poškodit, jsem z toho dost nešťastná, neb to není ani 2 roky, co je mám a při představě, že bych si musela zaplatit zcela novou mi opravdu není moc dobře. Jak se při takovémto poškození korunky postupuje?

Dobrý  večer  Petro S.,

jak je  patrno z textu, jste  naší   pacientkou a    na  protetické  práce / patří  sem i  problémová korunka /  máte  ze zákona  24 měsíců   záruku. U  nás  navíc   o 36 měsíců  prodlouženou,  pakliže  docházíte  na pravidelné  preventivní  zubní prohlídky   přibližně  1 x za rok, které  jsou důležité  pro  včasné   zjištění   problémových  stavů  v ústech. Defekt, který  popisujete nemusí   znamenat problém, může  být  vyřešen  pouhým  zaleštěním speciálním rotačním nástrojem,  opraven  v naší zubní  keramické laboratoři a nebo  naopak bude řešen  náhradou  keramické  korunky za  novou .  Doporučuji pokud  možno  co nejdříve  volat na tel. 602 405 988, 724 100 151 nebo 491 453 272 a  objednat  se na kontrolu.  Problémovou korunku  vyřešíme  k  Vaší  100% spokojenosti.

S pozdravem

MUDr. Lubomír  Beran

PODĚKOVÁNÍ ZA OŠETŘENÍ

JANA HARTENBERGEROVA, 21.11.2013
MOC DEKUJI ZA OSETRENI ZUBU,KTERY JSEM SI PO PADU CELY ULOMILA.BYLA JSEM OSETRENA BEZ DLOUHEHO CEKANI.PAN DOKTOR,SESTRICKY JSOU VELICE PRIJEMNI. PRELECENI A UPEVNENI ZUBU NA TITANOVY CEP BYLO PROVEDENO V KRATKEM CASE A JA SE MOHU OPET USMIVAT BEZE STRACHU,ZE NEMAM PREDNI ZUB.DIKY ZA VASE VELMI KVALITNI OSETRENI A ROZUMNE CENY,COZ JE V DNESNI DOBE VELIKE PLUS.DIKY.VASE PACIENTKA JANA

Konzultace

Gregor, 18.11.2013
Dobrý den, bohužel jsem si nevšiml včas Vaší akce na bezplatné vstupní vyšetření. Vím, že máte na webu uvedené cenové rozmezí, ale mohl bych se zeptat na konkrétnější cenovou relaci? Trápí mne předkus horní čelisti a rovněž křivé zuby. Děkuji za odpověď. Gregor

Dobrý  den pane  Gregor,

 máte-li  zájem  o  konzultaci  / trápí Vás  předkus  a  křivé  zuby / ,  rádi   Vám  podáme  veškeré  informace  řešení , které   povedou  k docílení  uspokojivého  stavu  chrupu. Vlastní  konzultaci  Vám  poskytneme  zdarma, pouze  uhradíte  rtg  vyšetření.

     Jaký druh  rtg  vyšetření  provedeme  bude  záležet na  rozsahu  požadovaného  zákroku. Může  jít  o  intraorální  snímek v ceně  70 - 140 Kč, nebo  OPG  snímek, kdy  získáme  v 2D projekci  ucelený obraz  Vašeho  chrupu - cena  590 Kč, nebo  se  rozhodnete pro  komplexní rtg  snímek  v 3D projekci- tzv. CBCT  vyšetření. Tady  budeme  mít  100% informace  o  chrupu  jako  celku  a všechny  detaily  v prostoru. To  nám pomůže  provést  kompletní  analýzu  zubů a  okolních  struktur a  jasně  tím  určíme  hranice   možností   ošetření. Umožní  nám vytvořit  několik  variant  řešení  Vašeho  problému dle  náročnosti pracovní  a  tím i  finanční. Toto CBCT vyšetření   Vás  bude  stát  1.590 Kč. Další  náklady  v této návštěvě  nebudou . 

Jestliže  se  rozhodnete pro  některou  z variant  sanace  chrupu, pak  můžeme  zhotovit  studijní  modely  a  ve druhé  návštěvě   s jejich pomoci  konkretizovat  budoucí   výsledný  efekt  zákroku. Cena  za model  jedné čelisti   je  320 Kč.

    Věřím, že  jsem  přiblížil  přesněji   finanční  náročnost   první návštěvy,  která  Vás  navíc  k ničemu nezavazuje a  může jít  o  prostou prohlídku  chrupu a  nastínění  možností  bez  rtg  vyšetření. V tomto  případě  neplatíte  nic  a  tratíte  jen   vlastní  čas.

Děkuji  za  Váš  zájem a jsem s  pozdravem

 

MUDr. Lubomír   Beran

ARIES, centrum estetické  stomatologie,sr.o.

602 405 988, 491 453 272,724 100 151

    

 

    

    

 

 

 

ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o.

Ozvěte se nám s Vašim problémem či dotazem.

Telefon: +420 491 453 272
Mobil: +420 724 100 151
Fax: +420 491 451 936

Jak se k nám dostanete?

Skrýt / zobrazit podrobný popis cesty