Vaše dotazy

Ptejte se našich odborníků na to, co vás zajímá

E-mail neposkytneme nikomu dalšímu. Vyplňte ho pouze v případě, že chcete být informováni o odpovědi na váš dotaz. E-mail se zároveň nebude nikde zobrazovat.
Takto * označené údaje je nutné vyplnit.
Váš dotaz bude zobrazen níže na našich webových stránkách.

Uštíply kousek keramického zubu

Pavel Říčař, 23.12.2016
Dobrý den,chci se zeptat,jestli jde nějak opravit uštíplý kousek keramického zubu,popřípadě,kde to dělají.Jsem z Rychnova nad Kněžnou.Děkuji

 

Dobrý den,
Ano lze pomoci,  kvalitním opravným systémem, není li to na exponované místě.
Mate li zajem,  volejte na 602 405 988 a  rádi Vám pomůžeme


S pozdravem
MUDr. Lubomír Beran

celokeramická korunka

Pavel, 02.12.2016
Dobrý den, před několika dny mi byla aplikována celokeramická korunka na 4 vlevo nahoře. Bohužel v zadní části nesedí proti spodním zubům a opírá se o ně tak, že neumožňuje skus v celé ploše ( mezi ostatními zuby zůstává mezera ). To je velice nepříjemné zejména při jídle, kdy při každém kousnutí dochází k někdy až bolestivému kontaktu těchto zubů. Pokud se tomuto chci vyhnout, nedokážu sousto pořádně rozkousat. Můj stomatolog mi jako řešení navrhl obroušení spodních zubů, což se mi nezdá jako dobré řešení ( zuby se budou kazit ? ). Rád bych se Vás proto zeptal, jestli je možné celokeramickou korunku zbrousit v ústech, případně jaké jiné řešení by bylo nejvhodnější. Za odpověď předem děkuji a přeji pěkný den.

 

Dobrý den,
z Vašeho popisu jednoznačně plyne, že nebyla celokeramická korunka dobře vyartikulovaná před nasazením a fixací v ústech.
Jestli se nacházíte relativně blízko České Skalice, stavte se zítra dopoledne mezi 8 - 10 hod. Podívám se, zda je možné s celoker. korunkou něco provést. Brousit zub proti je opravdu někdy problém / zvýšená citlivost, destrukce skloviny atd./


Volejte na tel.:  602 405 988 pro bližší info

S pozdravem

MUDr. Lubomír Beran

Zákrok v narkóze

Jana, 28.10.2016
Dobrý den. Z dětství si nesu panickou hrůzu ze zubních lékařů. Nemám tedy zubního lékaře a po porodu mám chrup v hrozném stavu. Momentálně mam kvůli rozpadlému zubu nějaký zánět a potřebuji to řešit. Lze vykonat zákroky v narkoze ? A jaká je cena takového zákroku. Moc dekuji za odpověď

 

Ano, jste li zdravá a máte strach ze zubního ošetření, je možno většinu výkonu provést v celkové anestezii.
Cena za anestezii se pohybuje cca kolem 5.000,- Kč


Máte-li zajem volejte na 602 405 988 nebo 491 453 272
 

S pozdravem
MUDr. Beran Lubomír
Aries, centrum estetické stomatologie s.r.o.

Bolest zubů

Jana Veselá, 25.10.2016
Dobrý den.Strašně moc se bojím jít k zubaři ale bohužel už se ta bolest nedá ani vydržet.Mám problém se 3 vyraženými zuby a několika kazy.Svého zubaře nemám.Jak je to s celkovou anestezií? Šlo by to při mém zákroku?A jak je to s hrazením průmyslovou pojišťovnou?Děkuji Veselá

 

Dobrý den paní Veselá,

rádi Vám pomůžeme, celkovou anestezii poskytujeme, je třeba přijít na první konzultaci , ta je zdarma, kromě případného rtg snímku (pakliže máte 3 měsíce starý snímek, přineste ).
Na pojišťovnu vzneseme dotaz po zhodnocení Vašech chrupu. Obvykle přispějí dle jejich tarifů.
Objednejte se na tel 602 405 988 nebo 491 453 272

S pozdravem
MUDr. Beran Lubomír
Aries, centrum estetické stomatologie s.r.o.

dětská stomatologie

Jitka Cardová, 05.10.2016
Dobrý den, šestiletý syn má vyvrtanou dole pětku a ponechanou otevřenou, občas se mu tam dělá váček (prý ho to nebolí), naše paní doktorka nám řekla, že je lepší zub vytrhnout, ale o tom nechce malý ani slyšet, chtěla jsem se zeptat, zda provádíte zákroky, pouze vytržení zoubků u dětí, i když nejsme u vás v evidenci a jakým způsobem, protože nejsem si jistá, zda si nechá píchnout injekci a hlavně druhý problém je, že se mu za jedničkami dole už klubou nové jedničky v druhé řadě, takže by se asi jednalo o trhání třech zubů. Děkuji, budu ráda, za odpověď.

 

Dobrý den paní Cardová,
nebude z naši strany problém provést tyto výkony.
Prosím domluvte podrobnosti na tel.čísle recepce :  491 453 272


S pozdravem


MUDr. Lubomír Beran
ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o.

vytržení zubu

Benešová, 25.05.2016
Dobrý den pane doktore, měla bych na Vás dotaz...v pondělí (tzn již téměř před třemi dny), mi moje MUDr. trhala 6 dole...do teď mě to bolí a beru Paralen a v okolí vytrhnutého zubu se mi udělaly malé afty. Je normální, že bolest přetrvává již několikátý den? Moc děkuji za radu a odpověď.

 

Dobrý den,


- nevím podrobnosti o příčině extrakce tohoto zubu a proto jen napovím.
1.extrakce zubu klidného, ale proteticky nevyužitelného , rychlý výkon.....bolest ne
2.extrakce zubu s akutním vzplanutím tzv. váčku....bolest je možná několik dní

Důležité je vyšetřit lokalitu extrakce, zvolit správný postup pro zklidnění. Jestli je povrch sliznice a rány šedavý a spojený např. se zápachem, jde o tzv suché lůžko a je potřeba nasadit příslušnou cílenou léčbu.

Bude-li bolest i zítra pokračovat ve stejné nebo výraznější síle, zavolejte do zubní ordinace a vyžádejte akutní termín návštěvy.
Další info mohu dnes od 7.00 poskytnout na tel.:  602 405 988.


S pozdravem
MUDr. Lubomír Beran

celková vyjímatelná zubní náhrada

Drahuše Innertová, 16.04.2016
Dobrý den, vážený pane doktore,můj problém je,že mi nedrží spodní vyjímatelná protéza.Několikrát za den ji musím znovu vyjímat a fixovat.Vyzkoušela jsem všechny druhy fixačních prostředků,dostupných na trhu. Mám protézu zhruba rok a půl a před rokem mě byla provedena rebaze,bez úspěchu a známek zlepšení. Proto Vás prosím,zda by bylo možno problém řešit,případně protézu fixovat nějakým jiným způsobem nebo zhotovit novou náhradu a jaká by byla přibližná pořizovací cena. Za odpověď Vám předem děkuji. S pozdravem Drahuše Innertová Jaroměř


Dobrý den, bydlíte kousk od nás , bude lépe osobni návštěva u nás. Po vyšetřeni dutiny ústní Vám navrhnu vhodné řešení , konzultace je zdarma. Volejte na tel.: 602 405 988


S pozdravem
MUDr. Lubomír Beran

redukce dásňového úsměvu

Ludmila Pecharová, 03.04.2016
Dobrý den, je možné redukovat tzv. dásňový úsměv přišitím retní uzdičky k dásni horní čelisti, případně zkrácením této uzdičky? Děkuji za odpověď.

 

Dobrý den,
tento zákrok nedoporučuji, účinek je nulový.
S pozdravem
MUDr. Lubomír  Beran

Korunka fasetovaná metalokeramická

Karel, 02.04.2016
Zdravím, chci se zeptat, jestli se musí dát provizorní korunka z plastu než mi zhotoví korunku fasetovanou metalokeramickou která bude do 10 dnů vyrobena. Předem moc děkuji za odpověď.

 


Dobrý den, je -li zub vitální ( živý ), pak vždy je to nutné.
Je-li léčený koř. kanálek ( zub je mrtvý ), pak ve frontě z estetického důvodů ano, v dist. oblasti ( stoličky ) lépe ano, někdo nevyžaduje.
Závěr: Lékař by měl i v méně nutných případech ochranou korunku nabídnout.
S pozdravem
MUDr. Lubomír Beran

Keramická korunka

Hanka, 07.03.2016
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na možnosti řešení mého problému. Moje jedničky nahoře byly "mrtvé", byly tmavší než ostatní zuby, proto jsem si nechala zuby opravit - obrousit a na ně nasadit keramické korunky. Korunky vypadají hezky, ale problémem jsou tmavé dásně lemující jedničky - prý z důvodu černých kořenů. S korunkami jsem spokojena, ale bohužel, když se usměji odkryji tmavé okolí okolo jedniček a nevypadá to vůbec hezky - jako bych měla opět "černé" zuby. Dle doktora se toto nedá vyřešit. Prosím Vás o Váš názor. Velice Vám děkuji Hanka

 

Dobrý den,

Jestli tento problém je pro Vás neakceptovatelný, pak požádejte lékaře o zhotovení nové práce, kde bude zvolen jiný způsob preparace . Jde o kosmetickou vadu a jiný způsob řešení patrně nebude možný .

S pozdravem
MUDr. Lubomír Beran

ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o.

Ozvěte se nám s Vašim problémem či dotazem.

Telefon: +420 491 453 272
Mobil: +420 724 100 151
Fax: +420 491 451 936

Jak se k nám dostanete?

Skrýt / zobrazit podrobný popis cesty