Vaše dotazy

Ptejte se našich odborníků na to, co vás zajímá

E-mail neposkytneme nikomu dalšímu. Vyplňte ho pouze v případě, že chcete být informováni o odpovědi na váš dotaz. E-mail se zároveň nebude nikde zobrazovat.
Takto * označené údaje je nutné vyplnit.
Váš dotaz bude zobrazen níže na našich webových stránkách.

bolestiví tlak

Michal, 09.04.2014
Dobrý večer mám dotaz často cítím bolestiví tlak mezi sedmičkou a šestkou zubem nevíte prosím vás co to může být.Neustále se to opakuje a bolí jen chvilku a někdy hodně.Děkuji nasledanou

Dobrý večer Michale,

dle vašeho  popisu  nejpravděpodobněji jde  o zubní  kaz  na zubu 6 nebo 7  nebo  často  postihne oba zuby,které jsou spoli v kontaktu. V těchto místech se  díky defektu  snadno zadrží  jídlo a  pak se přidruží i tlaková citlivost  mezizubní papily,která  umí také hodně  potrápit.

Důležité  ve Vašem případě je  navštívit zubní  ordinaci  a   nechat  si zuby  vyšetřit. Jistě  Vám  zhotoví  rtg  snímek, kde  se  kaz bezpečně  ukáže. Čím dříve   se   bolest  bude  řešit, tím   bude  léčení jednodušší. Budete -li  čekat déle, může  kaz  postoupit  do  zubní  dřeně  a  pak  je léčení daleko komplikovanější.

S pozdravem

MUDr Beran

Fasety

Procházková, 09.04.2014
Dobrý den,mám křivé přední 2 zuby nahoře a spodní 4 dole. Fixní rovnátka i sundavací jsem už měla,ale po čase je výsledek stejný. Je možné řešit keramickými fasetami nebo i jinou cestou? Jaké je cenové rozpětí pro jednotlivé varianty?Děkuji

Dobrý večer pani Procházková,

neznám  Váš věk a  nepíšete, kdy jste  ortodontickou  léčbu podstoupila. Je-li  situace  neřešitelná rovnátky / jistě  jste  o  problému hovořila s lékařkou  na ortodoncii?  nebo lépe i  v jiné ortod. ordinaci?  /  je  možné podstoupit protetické  řešení. Vždy je  nutné řádné  vyšetření chrupu jako celku, provést   rentgenová vyšetření a  navrhnout nejvhodnější  způsob nápravy. Abych  se  vyjádřil  jak  problém  řešit , musím  mít k dispozici  tato vyšetření.

Cenové  rozpětí   řešení  křivosti  zubů mohu stanovit pouze  velmi  rámcově a  to od 3.500 Kč   do 8 .000 Kč za jednu protetickou práci.

Máte-li  zájem o  podrobnější a  přesnější  údaje, volejte na  tel.602 405 988, 491 453 272 nebo  zašlete  další  info  na  lubobe@seznam.cz

Díky  za  dotaz

MUDr Beran

Keramická korunka

Lucie V., 27.03.2014
Dobrý den, před 6 lety jsem si u Vás nechávala zhotovit keramické korunky, s kterými jsem celou dobu velice spokojená. Bohužel nedávno kvůli mé neopatrnosti jsem si odštípla z korunky na pravém horním řezáku kousek keramiky. Můj zubní lékař mi defekt spravil nějakým materiálem, který ale dlouho nevydržel a vypadl. Mohl byste mi prosím poradit, jaké mám u Vás možnosti trvalejší opravy bez strachu z dalšího vypadnutí, resp. jaká je přibližná cenová relace? Děkuji za odpověď a přeji spoustu spokojených klientů.

Dobrý  den slečno  Lucie,

potěšilo nás, že  celokeramické  korunky, které jste se  rozhodla  nechat  si   zhotovit  v našem zařízení  před 6 lety  Vám  přinášejí  spokojenost.   Je nám zároveň líto, co se  Vám s jednou  korunkou  přihodilo,   Bohužel se  to  může stát , pakliže  jde o silný náraz na zub nebo  skousnete -li   na  kamínek  zatoulaný v jídle.

Rádi  Vám pomůžeme. Řešení je  buď oprava pomocí  speciální  opravné  sady  na keramiku - je - li  defekt  menší a  v   nezatížené  části korunky.

Druhá  možnost  je  původní  korunku   sejmout a zhotovit  novou. Před krátkou  dobou  jsme obstarali  pro  naše pacienty  nový  typ CEREKu,  který  je  obdobou  původního / Vaše  celokeramické korunky byly vyrobeny  jistě na   původním  zařízení /.  U  tohoto  nového počítačového přístroje  již  nemusíme  vkládat  do úst otiskovací hmoty, které  mnohým pacientům   činí problémy - zvlášť  u zvýšeného  dávicího reflexu - . Jednoduše  pomocí intraorální kamery se  situace  v ústech  naskenuje a vše  ostatní  provede  počítačový program a  keramická  fréza. Závěr: pac. příjde, připraví  se  zub na korunku, provede  se  scan situace a  ještě  v této  návštěvě  práci  odevzdáme  do úst.

Jak  je Vám jistě  známo,  poskytujeme  na  protetické  práce 5 let, chodí-li klient na pravidelné preventivní prohlídky. Protože  nás ale Vaše spokojenost potěšila   a  také  jste jasně  definovala  příčinu porušení  keramické  korunky, nabízíme  Vám opravu nebo  novou  koruku - bude-li to nutné - bezplatně i když  jste  rok  za  zárukou.  Volejte  v případě  zájmu 602 405 988 ,  736 533 615 ,  724 108 500, 724 100 151 nebo  491 453 272  a domluvte  si  pro  Vás  vhodný  termín.

Hezký  večer

MUDr Lubomír  Beran

extrakce zubů moudrosti v analgosedaci

L.Petráková, 27.03.2014
Dobrý den, již delší dobu mám problémy se zuby moudrosti, horní vyrostly křivě a tlačí mě do tváří i ostatních zubů, spodní jsou také křivé, ale vyrostlé jen napůl. Zaujala mě možnost odstranění všech zubů moudrosti najednou v analgosedaci. Jak tento zákrok přesně probíhá a v jaké cenové hladině se pohybuje? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem L. Petráková

Dobrý  večer paní Petráková,

Zákrok Vámi  požadovaný  provést můžeme,  ale  je  potřeba   v první  řadě  provést  pečlivé  vyšetření a  jsou-li tyto  zuby  ne zcela  prořezané doporučuji   speciální rtg vyšetření  - tzv 3D  snímek.  Jsme  zároveň  specializované  zdravotnické  zařízení  a  tento  CBCT rtg přístroj  vlastníme.  Závěr  všech  vyšetření  nám  pomůže  určit  způsob provedení   extrakcí.

Cena  není příliš vysoká , pohybuje  se u jednoho zubu v relaci  1.000 - 2.000 Kč dle  náročnosti  výkonu, blíže  však  po vyšetření.

Máte -li zájem , volejte  na  objednání  k tomuto  vyšetření na  naše  tel. linky : 602 405 988 ,  736 533 615 ,  724 108 500, 724 100 151 nebo  491 453 272  a domluvte  si  pro  Vás  vhodný  termín.

S pozdravem

MUDr Lubomír  Beran

Bělení zubů

Helena Hamanová , 23.03.2014
Dobrý den, již delší dobu přemýšlím o vybělení zubů, se kterým jsem měla dosud spojeny obavy s poškozením skloviny. Na našich webových stránkách ale zmiňujete způsoby, které mi přijdou šetrné. Prosím, mohla bych poprosit alespoň o orientační cenovou relaci vybělení zubů ve Vaší ordinaci? Velice děkuji. H. Hamanová

Dobrý den paní Hamanová,

bělení provádíme  několika  způsoby / laser, na přístroji francouzské firmy  Beyond, nebo domácí  bělení - první předvedení u nás / , nejúčinnější  je ovšem  bělení  od   americké firmy   Brite Smile, které perfektně  zabírá a  zuby  vylepší až o 8 odstínů v jednom  sezení.

Uhradíte  od  cca 2.500 Kč - 17.000Kč. / od  metody dom. běl. po Brite Smile/

s pozdravem

MUDr Beran

keramické fazety

Dagmar Langrová, 03.03.2014
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je konečná cena aplikace 1 keramické fazety? Děkuji D. Langrová

Dobrý  den,

budeme -li zhotovovat 1- 2  keram.  fasety, pak  bude  cena  5.500 Kč za  jednu , tedy celk. cena  je 9.000 Kč

Každá  další  ker. faseta  zlevní  tak že  z celkové  ceny  odečteme 3 % / při 3 fasetách / , 4 % / při 4 fasetách / 5 % při 5 faset....atd /

Máte-li zájem, rádi  Vám  vyhovíme. Je  však  třeba  dodat, že  ker. fasety  mají  určité  kontraindikace, ale  zde  blíže po provedené  prohlídce.

Jen  zkratkově/ KIND  může  být  vysoká  kazivost chrupu, extremní rotace , bruxismus - skřípání  zubů  atd /

S pozdravem   a  díky  za  zájem

MUDr Beran L.

Volná místa

Eliška , 07.02.2014
Dobrý den, chtěla bych změnit svojí zubařku. Máte stále volná místa? Platí se u Vás nějaké vstupní vyšetření?

 

Dobrý den paní Šťastná,
Rádi se O Vás na naši klinice postaráme.


Volejte 602405988


S pozdravem
Mudr. L.Beran

keramické fazety

Dagmar Langrová, 28.01.2014
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda aplikujete keramické fazety a jaká je cena za 1 fazetu ? Děkuji D. Langrová

Dobrý  večer  paní Dagmar,

keramické fasety  zhotovujeme systémem  CEREC, což  je  vlastně computerová CAD/CAM  technologie.  Přesně   vyfrézovaná   faseta  navržená  speciálním  programem  se   může  ještě  "doladit "  v laboratoři  a   následně  natmelí  na  připravený zub.

Indikace  faset  je  omezená  na drobná poškození  tvaru zubů  nebo  barevné diskolorace. Velká  kazivost chrupu  nebo  zánětem postižená  zubní  dáseň   může  být   absolutní  nebo  relativní  kontraindikací.  Před  zhotovením  protetických  korunek, můstků či  faset doporučujeme  absolvovat  hygienickou  instruktáž  u  naši  dentální   specialistky.

Cena  je  od  4.500 - 5.500 Kč  dle   množství  aplikovaných  faset v ústech.

Bližší  info  na  www.ariesklinika.cz  nebo  na  tel. číslech  uvedených  tamtéž

S pozdravem

MUDr Beran Lubomír

zubní ošetření

Nováková Jiřina, 24.01.2014
Dobrý den, mám 23-letého syna s naprosto zdevastovaným chrupem (podotýkám jeho vlastní chybou - např. základní nedodržování ústní hygieny, atd. ) a nepřekonatelným strachem z návštěvy zubní ordinace ( podotýkám - neudržíme ho ani v čekárně ). Před 2 roky mu byly operativně odstraněny odpadané přední zuby ( horní patro ) a z dolní části chrupu zuby ze zadní části z obou stran. Od té doby se stav zbývajících zubů opět rapidné zhoršil. Jeho představou je, že zákrok podstoupí pod celkovou anestezií - zbývající část zubů se vytrhá a on se probudí s pusou plnou zubů. Velmi Vás prosím o odpověď, zda z Vašeho hlediska je tento postup možný a alespoň nastínění nějaké cenové relace. Předem děkuji. J.Nováková ( PRAHA )

Dobrý  večer  paní  Nováková,

pozorně jsem si  přečetl   Váš  dotaz a  chápu   Vás  .   Rádi   Vašeho  syna  ošetříme, ale  nejsme  schopni  z  údajů, které   máme  od  Vás  k dispozici , sestavit  seriozní terapeutický a cenový plán. Musíme   nejprve syna  podrobně  vyšetřit  a  stanovit  postup   sanace. Pokud skutečně nebude možné Vašeho syna ošetřit  v lokální anestezii,  provedeme potřebné výkony  v celkové  anestezii, ale  i  pro  tuto  fázi  musíme  syna  vidět, zhotovit  speciální  rtg snímek .  Není problém domluvit  ještě  ten  den  nebo hned  příští   výkony  v celk. anestezii.

Ve  II. fázi  zhotovíme  provizorní  zuby, které  mu pomohou  překonat  dobu hojení  po  první  fázi /  hlavně  provedené  extrakce zubů a  eventuelně  nějaké  další zákroky  na  sliznici  alveolu/.

III. fáze  pak  bude  plná  rehabilitace  chrupu v konečném  řešení.

Jak  budou tyto  fáze  na  sebe  navazovat  domluvíme  při  osobní  Vaší  návštěvě  u nás. Předpokládám, že půjde  o  náročnější  výkony  / z  pohledu  pacienta  /  a  proto  můžeme  nabídnout  ubytování   u  nás  v  apartmánu  na  cca  2 - 3 dny  pro  Vás  oba.

Upokojte  syna, že  výkony  budou   pro  něho klidné a  bezbolestné  a   pomohou  mu  konečně   dokončit  několikrát  započatou  léčbu.

Volejte  v případě  Vašeho  zájmu  na tel. 602 405 988 , 736 533 615 , 724 100 151 nebo  491 453 272

 

S pozdravem

 

MUDr .  Beran  Lubomír

 

tlak v ustní dutině

jana nová, 22.01.2014
Dobrý den chci se zeptat cca tři měsíce mám tlak na dásni ze které mi byli vytrženy tři zuby je to v levo dole,dásen má normální barvu na dotek je nebolestivá jen mírně nateklá,někdy cítím ten tlak někdy ne,může to být zánět ?není to vyloženě bolestivé spíše od toho tlaku nepříjemné, četla jsem že při zánětu je bolest a červený dásen,někdy mě bolí i jako celá půlka krku jako po jeho celé délce,může to být od té dásně?a jak se případně zánět dásně léčí.musím k lékaři nebo to mohu zvládnout doma,děkuji moc za odpověd.

Dobrý večer  paní  Nová,

z  Vašeho  dotazu  mohu   s  velkou  pravděpodobností  konstatovat toto.

Extrakce  3 zubů  v řadě   vede   k   významnému  porušení  žvýkací  funkce  chrupu. Sliznice  bezzubého  alveolu   je  při  žvýkání  vystavena  nadměrné  zátěži    žvýkaným  soustem  a  je  mechanicky   silně drážděna,  což  vyvolává  popisované  problémy.   Bolest při  jídle reflexně  vede k přetěžování  strany  čelisti  s  plnou  zubní výbavou a  to  může  vyvolat  změny dráhového  vedení   v čelistním  kloubu jedné či  druhé  strany  čelisti. To  může  vysvětlit  vystřelující bolesti  do krku / příčin  však  může  být  více, nebo  zcela  jiného  původu!!!/. Pro  přesné zhodnocení  Vaší  bolesti doporučuji odborné zubní  vyšetření. Je-li  příčinou   extrakce  více zubů,  pak pomůže  doplnění  chybějících zubů protetickou  náhradou / fixní  nebo snímací/.

S pozdravem

MUDr. Beran Lubomír

ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o.

Ozvěte se nám s Vašim problémem či dotazem.

Telefon: +420 491 453 272
Mobil: +420 724 100 151
Fax: +420 491 451 936

Jak se k nám dostanete?

Skrýt / zobrazit podrobný popis cesty