Vaše dotazy

Ptejte se našich odborníků na to, co vás zajímá

E-mail neposkytneme nikomu dalšímu. Vyplňte ho pouze v případě, že chcete být informováni o odpovědi na váš dotaz. E-mail se zároveň nebude nikde zobrazovat.
Takto * označené údaje je nutné vyplnit.
Váš dotaz bude zobrazen níže na našich webových stránkách.

zánět zubního nervu

Lucie, 22.08.2014
Dobrý den,chci se zeptat jíž třetí týden mě zubní lékář léči na zánět nervu. Stále to bolí jako čert no i více lezu doma po čtyřech žádné analgetika nezabírají ani ledování,doma pláču a trpím bolesti,mnoho sil mě stojí přemáhání abych šla k zubnímu,jednou to uzavře pak zase nechá otevřené což mi vyhovuje nebolí to ale zase mi říká ,že je tam větší riziko infekce a že můžu i o ten zub příjít.Jsem už zoufala každý výkon na zubu měl úporně bolí a přes anestezií mám panickou hrůzu!!!!jít k dálši náštěvě mě děsí moc.Chci se zeptat jestli mám nárok cel.anestezií (a jestli jo tak co proto musím udělat),prosím poraďte,děkují Lucie H.

Dobrý den, zdrojem Vašich problémů by mohl být nedostatečně rozšířený a nedostatečně vypláchnutý kořenový kanálek, popřípadě další (nadpočetný) kořenový kanálek. V situaci kdy se již zánět rozšířil také pod zubní kořen do kosti a došlo k tzv. vzplanutí zánětu (zřejmě Vaš případ), bývá opravdu mnohdy jedinou úlevou nechat zub do druhého dne otevřený aby mohl odtéci zbytek hnisu. Druhý den by se však již měl zub uzavřít (koř. kanálek se vyplní provizorní zklidňující látkou, popřípadě pokud to bude možné se definitivně zaplní). Nicméně toto skutečně nelze seriozně hodnotit přes počítač a dělat závěry.

Pokud budete mít zájem, nabízím Vám hned zítra možnost ošetření. Po vstupním vyšetření si zhotovíme příslušný RTG snímek.

Samozřejmostí je využití mikroskopu, jakožto velkého pomocníka v takovýchto situacích.

Ošetření provedeme v lokální anestezii - ničeho se nebojte.

Případnou variantu ošetření v celkové anestezii probereme po vyšetření.

V případě zájmu se Vám rádi pokusíme pomoci.

Volejte zítra od 7hod na tel. 491 453 272 nebo 777 962 678

S pozdravem Dr. Petřík

 

Ošetření-cena

Monika, 14.08.2014
Dobrý den,nikde jsem tu nenasla ceny a proto by jsem se chtela zeptat touto cestou na cenu těchto ošetřeni: Vyměna amalgamu 7 zubu (bohuzel mam pod nima kazy,takze i s odstranením kazu) na bíle plomby. Prosim jestli mi můzete napsat cenu za jednoploškovou plombu,dvouploskovou a triploskovou plombu? A Kolik stoji opíchnutí,abych nic necitila? Dekuji Vám za odpoved. M. Na mezi zubní kaz se da pouzit laserova vrtacka?

Dorý den, po odstarnění AMG výplně a kazivého ložiska se dá očekvát nutnost většího dostavění zubu. Cena za takovouto kompozitní (bílou) výplň je 1500Kč. Anestezie 200Kc, Izolační kofferdamová blána 100Kč.

Pokud by byl defekt příliš velký, bude nutné laboratorně zhotovit onlay nebo overlay. Cena se zde pohybuje mezi 4000 - 6000Kč.

Zdali bude možně v některé situaci použít laserovou vrtačku vám sdělíme po vyšetření. Jinak se není čeho bát, vždy bude použito lokální anestetikum.

Případná léčba musí i zde začít hygienickou instruktáží, odstraněním plaku, zubního kamene atd.....

S pozdravem

Dr. Petřík

zánět

Jana Nýčová, 14.08.2014
Dobrý den,chci se zeptat jak postupovat při opakovaných zánětech v různých částíůst(zubů)které se mě opakovaně tvoří.O jeden zub jsem přišla a nerada bych přišla o další,je mě 57 let a problémy se zuby jsem nikdy neměla.Rentgen mě nikdo neudělal a ráda bych věděla proč se tak děje.Děkuji.Nýčová.

Dobrý den, aby bylo možné zbavit Vás problémů, je nutné provést pečlivé vyšetření dutiny ústní doplněné příslušným RTG snímkem. Dle  lokality  problému a příznakům, které pacient   vylíčí  bude provedeno  rtg  vyšetření  jednoduchým intraorálním snímkem,nebo lze   využít   nejnovější  3D zobrazení  horní i  dolní  čelisti.  Na  3D  záznamu  pak  bezpečně určíme  lokalitu  a  rozsah  problému. Následně stanovíme plán léčby, aby se vše dalo do pořádku a pokud možno se již žádný zub nemusel vytáhnout.  Vždy je důležité začít s hygienickou instruktáží. Probrat jaký kartáček je vhodný a jaký ne. Jaký význam mají mezizubní kartáčky a zda-li jsou důležité zubní pasty nebo ústní vody. Správně prováděná hygiena eliminuje možnost vzniku zubního kazu a nepříjemného zánětu dásní.

V případě zájmu o vyšetření na našem pracovišti , nebo  zájem  o  zhotovení  3D rtg /  s požnosí  záznamu  na DVD /  pro Vašeho ošetřujícího lékaře  si prosím domluvte termín. viz kontakt

S pozdravem

Dr. Beran, Dr.Petřík 

Endodoncie

Dana Šnýdrová, 10.08.2014
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně ošetření kořenových kanálků. V pátek 8.8. jsem podstoupila u místní lékařky otevření předního zubu - jedničky. Při jejím ručním ošetřování se ji část nástroje /asi 1 cm/ zalomil v kořenovém kanálku a nepodařilo se ji ho vytáhnout. Zub zrentgenovala až po zalomení,nechala mi ho otevřený a předepsala antibiotika.Pochopila jsem, že mi bude muset udělat resekci, aby část jehly mohla vytáhnout. Obávala se, že by mi při dalším čištění mohl prasknout kořen.Nejsem spokojena s tímto postupem, proto prosím o váš názor a radu, jakým způsobem lze jehlu vytáhnout, zda bych se mohla objednat u vás, jestli by se dalo ošetření zvládnout v 1 dni a kolik přibl. Kč bych za ošetření kanálků musela uhradit. Děkuji vám za zprávu.

Zalomení nástroje je nepříjemnou komplikací léčby kořenových kanálků. Velmi záleží v jakém místě k oddělení nástroje došlo - viz. rentgen. První cestou by v tomto případě měla být snaha o jeho vyndání. Díky mikroskopu se zvedlo procento úspěšnosti tohoto ošetření. Podatatou je za pomoci ultrazvuku uvolnit nástroj a vytáhnout jej ven

Další možností je vytvořit tzv. bypass, nebo-li dalším nástojem obejít onen zalomený a pročistit koř. kanálek na plnou délku. (zalomený nástroj tedy zůstane ve steně kořene)

Pokud došlo k oddělení nástroje těsně u vrcholu (apexu) kořenového kanálku a nepodařilo se jej vyndat ani obejít, tak se nechá na svém místě  (koř. kanálek se opracuje po tento zalomeny nástroj) a pomocí rentgenu se v pravidelných inervalech sleduje zda-li nedochází k rozvoji chronického zánětu.

Resekce je možností volby a to zejména když se neuspějě s prvními dvěma (výše zmíněnými)  pokusy.

 

Cena tohoto ošetření (snaha o vyndání nástroje plus definitivní zaplnění koř. kanálku)  je orientačně mezi 3 500 - 4 500Kč. Dá se zvládnou v jedné návštěvě.

Není problém se dostavit pouze na konzultaci, kde si zhotovíme potřebný RTG snímek (nebo můžete donést již zhotovený snímek)

V případě dalších otázek se neváhejte zeptat. Tel. čísla 491 453 272, 724 100 151, 777 962 678, 602 405 988

Dr. Petřík

Kaz

Libuse Vondrova, 29.07.2014
Dobry den chtěla bych se zeptat na kolik by mě u Vás vyšla oprava zubu na kterým mám kaz,děkuji za odpověd.

Dobrý den  paní Vondrová,

léčení  zubního  kazu  je  nutné řešit  dle  rozsahu a lokality 

1. prostou kompozitní (tzv. bílou - estetickou) výplní

2. při větším rozsahu lze využít laboratorně zhotovenou - inlay, onlay (kompozitní, keramickou, keramokompozitní)

Cena  za  kompozitní (tzv. bílou) výplň je 1.500Kč. Při zhotovení využíváme vysoce estetický materiál Enamel HRi.

Máte-li  ještě  nějakou otázku, rádi  odpovíme.

Jste-li  rozhodnuta  navštívit  naše pracoviště, volejte  602 405 988  nebo 491 453 272  nebo 724 100 151

 

S pozdravem  

 

Dr. Beran, Dr. Petřík

miniinplantaty

Marie Kmoníčková, 03.07.2014
Dobry den,Mám 2 zuby v dolní dásni,zubní náhradu z deflexu,která mi nedrží,proto se chci zeptat na miniinplantáty.Zda toto provádíte a asi za jaké peníze.Děkuji za odpověd Kmoníčková Pardubice

 

Dobrý den, paní Kmoníčková,

Rádi Vám na naši soukromé klinice pomůžeme.
Miniimplantáty zavádíme, cena je 6 tisíc Kč za jeden a obvykle stačí zavést 2 MI.
Máte-li zájem , pak volejte na objednání na tel. 602 405 988 nebo 491 453 272.
Přeji hezký den

S pozdravem


MUDr.Beran Lubomír

korunka

petra Jiránová , 17.06.2014
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, týkající se korunky na ,,4" vpravo nahoře. Po zlomení zubu mě byl jeho zbytek zcela zbroušen a ponechán kořen. Byla zhotovena korunka, krerá ale nemá za ,,co" držet a můj dentista ji pouze do otvotu zacementuje. Problém je v tom, že se cca po 2 měsících začně kývat až zcela vypadne a musí být opět zacementována a takto jde neustále dokola. Chvílema mě korunka i dost bolí. Prosím, byla by na Vaší klinice nějaká jiná možnost, nežli pouze fixace cementováním, jejíž účinek netrvá příliš dlouho? Velice Vám děkuji.

Dobrý večer paní /slečno/ Petro,

dle Vašeho popisu usuzuji, že  nebyla  použita možnost zpevnění  pilíře  pomocí  moderních dostavbových materiálů.Abych Vám kvalifikovaně poradil, potřeboval  bych  podrobné info   o   kvalitě  kořene  zubu. Rtg  snímek   nám   v tomto případě velmi usnadní rozhodování,jak  situaci nejlépe řešit. 

Pokud zájem o konzultaci, objednejte se některém z tel. čísel, viz. kontakty

S pozdravem

MUDr.Lubomír  Beran

odstranění amalgamových výplní

Eva , 20.05.2014
Dobrý den, náhodou jsem našla Vaše stránky s nabídkou Vašich služeb. Ráda bych si nechala odstranit amalgamové výplně (cca 4-5 ve stoličkách) a nahradila je keramickými. Můj dentista to nedělá. Žádné jiné vážnější problémy se zuby nemám-ani se mi nekazí, výplně mám z období dospívání. Provádíte tento úkon? Případně jak se cenově pohybuje a kolik by obnášel návštěv? předem děkuji za odpověď Eva

Dobrý den, výměna amalgamové výplně za keramickou -  inlay, onlay, overlay (odlišují se dle rozsahu) je samozřejmě možná. Díky možnosti naskenovat situaci v dutině ústní prostřednictvím intraoralní kamery Cerec OMNIcam s následným vyfrézováním v naší laboratoři se dá vše zvládnout v rámci jednoho dne. Cena se pohybuje mezi 4500 - 6000Kc.

V případě zájmu se můžete objednat na tel. 491 453 272, po-pá mezi 7-15hod, mimo tuto dobu na mob. 602 405 988, 777 962 678.

Rádi Vás ošetříme

Dr. Petřík

osmička

Vojtěch Strnadel, 12.05.2014
Dobrý den, minulé pondělí mi můj pan zubař vytrhnul osmičku v pravo dole. Moc to nešlo, zub sice vytrhl ale asi rozlomený a sdělil mi, že to vzdal a že tam asi něco zůstalo a že by to mohlo samo vylézt. Tal nevím jestli je to ok, když mi řekl že to vzdává že to moc krvácí. Bojím se že mi tam nechal kus zubu. Je to normální?

Dobrý den, pokud je podezření na ponechání části zubu v zubním lůžku, měl by se zhotovit příslušný RTG snímek k potvrzení, nebo vyvrácení této obavy. Ponechat část zubu v lůžku, zejména pokud byl důvodem jeho vynětí zánět, by nebylo vhodné.

S pozdravem

MDDr. Jan petřík

Ošetření zubního kazu a korunky

Pavlína Kalousová Hocková, 13.04.2014
Dobrý den, minulý rok v těhotenství jsem si u Vás nechala vytrhnout dvě osmičky, následně s laserovým ošetřením. Byla jsem velmi spokojena, protože se vše zvládlo bez podání analgetik a antibiotik, následné hojení probíhalo bez bolesti a bez problémů. Nyní mám problém s hlubokým zubním kazem na 6 v pravo dole, došlo k rozdrolení části korunky z vnější strany, odhalila se též starší amalgámová výplň. Jelikož stále plně kojím, nechci opravovat zub opět amalgámem. Zajímalo by mě tedy, zda je možné u Vás v jednom dni opravit tento zub včetně korunky, jaká by byla orientační cena opravy. Děkuji. S přáním krásných dnů Pavlína Kalousová Hocková.

Dobrý den ,

jsme  rádi, že jste  byla u  nás  spokojená  a  jistě  Vám pomůžeme  i  nyní.

Je-li  zub  vitální,  pak  není  problém vyřešit  vše  v jedné návštěvě. U  menších  výplní  dostatečně   ošetříme   defekt   kompozitní  / bílou / výplní - cca 1,200Kč, 

je-li  defekt   rozsáhlejší , pak  zhotovíme  v jedné  návštěvě  keramickou  inlay systémem CEREC - viz  naše  stránly  www.ariesklinika.cz a  tato  výplň, která je  na úrovni keramické  korunky Vás bude  stát 6.000 Kč.

Jde-li  o  ztrátu  vitality zubu , je  nutno zub  v 1 návštěvě  vyléčit - cca 4.500 Kč  a ve  druhé návštěvě  zhotovit  výplň nebo ker. inlay  nebo keramickou  korunku  - cca 12.000,  ale  nyní do  konce května  je  AKCE a  za celoker. korunku zaplatíte jen  8.000Kč.

Máte-li  zájem   prosím  o  zavolání  na  telefonní  čísla : 602 405 988 ,  736 533 615 ,  724 108 500, 724 100 151 nebo  491 453 272  a domluvte  si  pro  Vás  vhodný  termín.

 

S pozdravem

MUDr.  Lubomír Beran

ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o.

Ozvěte se nám s Vašim problémem či dotazem.

Telefon: +420 491 453 272
Mobil: +420 724 100 151
Fax: +420 491 451 936

Jak se k nám dostanete?

Skrýt / zobrazit podrobný popis cesty