Vaše dotazy

Ptejte se našich odborníků na to, co vás zajímá

E-mail neposkytneme nikomu dalšímu. Vyplňte ho pouze v případě, že chcete být informováni o odpovědi na váš dotaz. E-mail se zároveň nebude nikde zobrazovat.
Takto * označené údaje je nutné vyplnit.
Váš dotaz bude zobrazen níže na našich webových stránkách.

Stačí mi dvacet zubů...?

Jitka, 18.11.2013
Dobrý den, přes to, že navštěvuji stomatologickou ambuanci jako prevenci dvakrát do roka, moje stomatoložka mi oznámila, že mi stačí deset horních a dolních zubů v mém věku. Je mi 54 let a myslím, že se o chrup starám dobře. Ústní hygiena a prevence u lékaře. Nechci se "dočkat" umělého chrupu a proto hledám východisko. Poradí mi někdo, abych měla zuby? Jitka
Rozhodně ne. Každá skupina zubů má  v chrupu jako celku svůj úkol. Jde-li ve Vašem přîpadě o ztrátu stoliček, bude potrava nedokonale  zpracována a dříve nebo později se projeví problémy celkového zdraví z důvodu špatného trávení. Také hrozí přetížení sousedních zubů k mezerám a časem dojde k jejich selhání - projeví se to zvýšenou viklavostí a později ztrátou. Vaše zubní lékařka nemá pravdu. Je třeba  extrahované zuby doplnít. Nevím, jaká je přesně situace  Vašeho  neúplného chrupu, ale možností je více- např. můstek, imlantát nebo kvalitní snímací protézy. To je pouze  náznak možností ,  které je možno přesně specifikovat a optimalizovat po podrobném intraorálním vyšetření. Máte-li zájem o podrobné informace, informujte se na našich webových stránkách  www.ariesklinika.cz , kde se můžete nezávazně objednat k vyšetření chrupu, nebo zavolejte na tel.   491 453 272,  724 100 151, 602 405 988.
Přeji pěkný a klidný večer
 
MUDr. Lubomír Beran
ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o
Mobil 602 405 988
 

kompletni oprava chrupu

tina, 17.11.2013
Dobry den mam panickou hruzu ze zubni ordinace ,jenze moje zuby uz prisly do takového stadia kdy mam upadane všechny stolicky a i par prednich zubu se mi kazi je moznost kompletni opravy zubu na jednou v celkove narkoze ? A jak se to pohybuje cenove ? dekuji za odpověď

Dobrý den, pokud si na tel. 491 453 272, nebo 724 100 151 dohodnete termín ošetření, tak se nejprve pokusíme Váš strach z návštěvy zubní ordinace odbourat. Po vstupním vyšetření Vám sdělíme co je nutné opravit a pokusíme se ošetření provést v lokální anestezii. Pokud by toto nebylo z různých důvodů možné, provedeme ošetření v celkové anestezii. Ceny analgosedace i celkové anestezie najdete na této stránce o pár otázek níže. Návštěvu neodkládejte.

Případné další dotazy můžete psát na : stomatologie@ariesklinika.cz

MDDr. Jan Petřík

Velké mezery mezi zuby

Honza H., 13.11.2013
Dobrý večer, velmi mne trápí mezery mezi předními zuby - již od školy s tím mám problémy ( spolužáci se mi smáli ... ) - je možné mi s tímto problémem pomoci. Mám svého zubaře, ale ten mi říká - buďte rád, že máte svoje zuby... Jde to nějak řešit, díky za odpověď. Honza H.

Vážený Honzo, pokud Vás mezera nadále trápí, tak s tím určitě půjde něco udělat. Pokud navštívíte naše pracoviště, provedeme standartní vstupní prohlídku a poté Vás rozhodně s tímto problémem odešleme na konzultaci k ortodontistovi, který si Vás s největší pravděpodobností převezme do péče a pokusí se mezeru uzavřít pomocí rovnátek. Pokud máte zájem o konzultaci, zavolejte si na tel. 491 453 272, nebo 724 100 151 a dohodneme termín.

S pozdravem

MUDr. Beran L.

Oprava zubů+korunky či nějaké protetikum

Marek Š., 04.11.2013
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li ve Vašem stomatologickém centru zavádíte také korunky zlaté(nevím zda-li se používají jiné slitiny). Zuby se snažím čistit pravidelně, ikdyž první rok jsem to odbýval, a nyní ještě po rozchodu s přítelkyní jsem začal více kouřit, ale zubní hygienu nezanedbávám. Nebyl jsem asi 3 roky na zubní prohlídce. Což je ta chyby největší. Můj problém je že na horním patře mi začínají na většině předních zubů u dásní vytvářet malé kazy,následně dírky, na jedné 1ce už mám díru dokonce větší. Chtěl bych se zeptat, zda-li je možné poodstraňovat kazy a na tom horním patře vytvořit nějaké kovové plášťě či protetikum po jejich odstranění? Nejraději bych chtěl přes předních 6 zubů teda pokud by to bylo vhodné či možné. Budu vděčný za Vaši radu. A jak jsou takovéhle zákroky náročné finančně, orientačně samozřejmě. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, to co Vám můžeme takto na dálku doporučit je urychlená návštěva zubního lékaře. Tříletá absence kontrolních návštěv může mít za následek mnoho komplikací. Pokud se rozhodnete pro návštěvu našeho pracoviště, bude postup následující. 1) Provedeme komplexní vyšetření dutiny ústní (zaznamenáme počet a stav zubů, zkontrolujeme sliznice,.....), vyšetření doplníme vhodným RTG snímkem. Na závěr Vám představíme varianty ošetření včetně cenové relace a užitých materiálů. 2) Lékař nebo hygienistka provede instruktáž správné péče o vaše zuby, odstraní zubní kámen,..... 3) Zahájíme samotnou léčbu zubních kazů a provedeme další potřebná ošetření. 4) Budeme Vás zvát na pravidelné prohlídky.

S pozdravem

MDDr. Jan Petřík

analgosedace

Jarka S., 01.11.2013
Dobrý den,zajímalo by mě,zda provádíte stomatologické ošetření dospělých v analgosedaci a kolik analgosedace stojí?Děkuji za odpověď.J.S.

Stomatologické výkony provádíme v případě potřeby jak v analgosedaci, tak celkové anestezii.Obě varianty, tedy i velmi popularizovaná analgosedace, mají svá rizika a osobně po 30. leté praxi preferuji provádění výkonů v celkové anestezii. Zajištění dýchacích cest během celkové anestézie tracheální rourkou zamezuje zatečení nebo vdechnutí sekretů, cizího tělesa apod., které nelze u analgosedace zcela vyloučit. Spontánní ventilace je zachována a moderní farmaka, která jsou používána jak pro analgosedaci, tak pro celkovou anestézii, jsou velmi dobře řiditelná. Pokud je výkon prováděn v analgosedaci, musí být v případě komplikací vše připraveno na konverzi na celkovou anestézii. Rekonvalescence je po obou výkonech téměř stejná.

Ceny jsou závislé na době trvání výkonu a u analgosedace činí 3700Kč za
prvních 40miut, dále 700 Kč po 20ti min.

Cena celk. anestézie činí 5400Kč za
prvních 60 min, dále 1000Kč po 30 min.

MUDr. Jan Petřík

Anesdent, s.r.o.

zánět dásní

Dalibor Štěpán, 29.10.2013
Dobrý den, mám za sebou bolestivý víkend a hledám odbornou pomoc. Udělal se mi tvrdý otok v oblasti spodní čelisti pod můstkem přes zuby (mslím) 3-6 vpravo dole. Nyní otok ustupuje, snad díky antibioztikům, které beru od soboty, ale stále se necítím dobře. Mám "svoji" zubařku, ale ta mi v životě neudělalal RTG vyšetření a tak mne zaujala Vaše nabídka. Můžete mi prosím sdělit, jak mám dále postupovat, pokud bych chtěl využít vašich služeb? Děkuji a přeji pěkný den S pozdravem Dalibor Štěpán (1957) Dobruška

Vážený pane Štěpán, na tel. 491 453 272 si můžete dohodnout termín ošetření. Pokud bude třeba, tak samozřejmě vyšetření doplníme o RTG snímek. .

S pozdravem

MDDr. Jan Petřík

ošetření dětí

IVANA PRYCLOVÁ, 26.10.2013
Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat ohledně synka 9 let, má hodně kazů ,ale díky místním zubařkám a jejich přístupu si získal šílenou averzi vůči zubaři. Má úplné záchvaty strachu ,dalo by se u Vás i uspat ,aby se mu zuby ,alespon částečně dali do pořádku.

Dobrý den, s tímto problémem se na nás rodiče obracejí poměrně často a v mnoha případech se nám podaří získat si důvěru dětí a provést ošetření bez ''uspání''. S výhodou využíváme erbiový laser (viz. dětská stomatologie). Pokud by se vašeho synka i tak nedařilo ošetřit, je možné provedení výkonu v krátkodobé celkové anestezii.

MDDr. Petřík Jan

Miniimplantáty

Nováková Anita, 23.10.2013
Máte zkušenosti s miniimplantáty jako ukotvení celkové zubní náhrady

Vážená  paní Nováková,

Miniimplantáty  jsou  náhradní  řešení  tam, kam  běžný  implantát  pro nedostatek  kosti   je  kontraindikován. Jde  o  samořezný šroub  o  průměru 1,8 mm (nejčastěji) a  jeho  velkou výhodou  je  několikrát  nižší cena - cca 4 - 6 tisíc korun a  jednoduché zavedení do  čelisti. Výhodou  je i to, že  se  může  okamžitě  zatížit  snímací protézou, které  říkáme   HYBRIDNÍ  protéza. Jako  hlavní nevýhodu  však  vidím  v tom, že  doba  jeho  funkčnosti  je  nesrovnatelně  kratší, než  běžné implantáty. Proto  reálná cena  je  nakonec  stejná  jako  implantát.  Bude-li  zájem ze strany klienta, můžeme  miniimplantát zavést  do  čelistní kosti, pro  tým , který  implantuje to  nebude  problém. Klient  podepisuje souhlas se  zavedením miniimplantátu   s  vědomím jeho  časové  nestability. Věřím, že  jsem na  Vámi  položenou  otázku   paní  Nováková  dostatečně  a srozumitelně  odpověděl. Budete-li  mít  další  doplňující  dotaz, rád  vše  vysvětlím.

S pozdravem

MUDr. Beran

trhali mi zub 7

katerina, 23.10.2013
dobry den 21.10. my trhaly zub 7 a dnes my pres noc napuchla a bolime to co stim mam delat

Vážená paní Kateřino,

důvodů  může  být  více, např. vniknutí   části  potravy  do  poextr. rány, ponechaná  část  kořene, atd.

Bolí-li  v ráně  a  jste  oteklá, je nutné  okamžitě  navštívit   oš. lékaře. Patrně  ránu zreviduje, popř. nasadí  antibiotika atd.

Nečekejte  a  běžte  se  poradit   v ordinaci, kde  výkon provedli.

S pozdravem

MUDr. Beran

zubní implantát

Miroslav Jursa, 30.09.2013
Dobrý den,potřeboval bych prosim implantaty na obě 1 nahoře,oba zuby zcela chybí kořeny vytrženy,jaká je prosím cenová a časová náročnost této záležitosti.Předem děkuji za odpovědˇ. Miroslav Jursa

Vážený pane Jursa,

Je-li alveol zubní dostatečně prostorný k zavedení implantátů bude patrno z CT snímku, který lze zhotovit u nás na počkání. Bude-li po této stránce vše OK, pak implantát + II. fáze - to je nasazení pilířové konstrukce implantátu Vás bude stát 15.000 Kč. Pak následuje protetická část - zhotovení a nasazení keramické korunky a za tuto část zaplatíte 8.000 Kč. Celkem tedy uhradíte za náhradu jednoho zubu 23.000 Kč.
Pokud jde o časovou náročnost , je potřeba posoudit kost, kam budeme implantovat.
Může jít o implantáty okamžitě zatížitelné, nebo se nejdříve nechá implantát přihojit/ osseointegrovat/ a cca za 6 měsíců / pro horní čelist / nebo za 3 měsíce / pro dolní čelist/ se zhotoví vlastní korunka.
Pro správné posouzení vhodného implantátu a časového plánu dokončení protetické práce doporučuji osobní návštěvu .
S pozdravem
MUDr Beran Lubomír

ARIES, centrum estetické stomatologie, s.r.o.

Ozvěte se nám s Vašim problémem či dotazem.

Telefon: +420 491 453 272
Mobil: +420 724 100 151
Fax: +420 491 451 936

Jak se k nám dostanete?

Skrýt / zobrazit podrobný popis cesty